Diagnose

Diagnose uitlezen checkengine autostoring storingslampje Groningen

Esbé auto’s uw hulp bij het stellen van de juiste autodiagnose

Wij investeren doorlopend in moderne uitleesapparatuur zodat geen enkele auto voor ons geheimen kent. Wij kunnen altijd een nauwkeurige diagnose stellen en wanneer er onverhoopt iets aan uw auto gerepareerd of vervangen moet worden dan bent u bij Esbé Auto’s Groningen aan het juiste adres. Geen reparatie is voor ons vreemd. Alle merken – van A tot Z – zijn van harte welkom bij ons.

Help er brand een lampje op mijn dashboard 

Op uw dashboard brandt een lampje en hoe komt u er nu achter wat het betekent? Onze diagnose-apparatuur is uitgerust met de meest actuele software. Hierdoor kunnen wij altijd vrij snel zien wat er aan de hand is. Onze diagnosespecialist zal dan samen met u de uitkomst bespreken en u ontvangt van ons een geprint rapport met de eventueel aanwezige storingscodes. Wij kunnen in overleg met u zorgdragen voor een van tevoren met u besproken oplossing. Wist u trouwens dat de kleur van het lampje aangeeft of u door kunt rijden of niet? Een oranje lampje betekent dat u door kunt rijden naar Esbé auto’s om een diagnose te laten stellen. Een rood lampje betekent niet verder rijden! Neem in dit geval zo snel mogelijk contact met ons op dan dragen wij zorg voor een snelle oplossing. 

Wat betekenen de waarschuwingslampjes op mijn dashboard?

Als u uw auto op contact zet dan ziet u zoveel lampjes en symbolen, maar allicht weet u eigenlijk niet van elk lampje de betekenis. Hieronder geven wij u een korte weergave en betekenissen van een aantal waarschuwingslampjes en symbolen zodat u precies weet waarvoor u wordt gewaarschuwd als deze onder het rijden (gaan) branden: 

A. Ingeschakelde mistlampen
B. Ingeschakeld mistachterlicht
C. Waarschuwingslampje stuurbekrachtiging
D. Waarschuwing remsysteem of aangetrokken handrem
E. Te lage oliedruk
F. ABS-systeem 
G. Antidoorslipregeling 
H. Motortemperatuur te hoog
I. Aanvullende veiligheidssystemen
J. Niet goed gesloten portier of achterklep/ kofferdeksel
K. Stadslicht/ dimlicht ingeschakeld
L. Ingeschakeld grootlicht
M. Vehicle Stabillity Control 
N. Antidoorslipregeling is uitgeschakeld
O. Brandstoffilter
P. Te laag oliepeil
Q. Laag brandstof niveau
R. Richtingaanwijzer of alarmlichten
S. Accu/ te lage laadstroomspanning
T. Motormanagement
U. Voorgloei installatie (Diesel)

TER HERINNERING:  

Rood is stoppen en oranje is verder rijden maar wel ons informeren. En bij twijfel; altijd bellen met onze werkplaats via 0505774177 of de vraag stellen via ons contactformulier. 

    Speciaal voor Volvo rijders

    Binnenkort volgt hier een pagina speciaal voor de Volvorijder.

    Afspraak maken